Вести

Борис Варга: Децентрализовати управљање мањинским медијима којима су оснивачи национални савети

Аутор: К. Ковач, 11. новембар 2018. године

Новинар и политиколог Борис Варга који је од септембра 2018. године на функцији директора Новинско издавачке установе „Руске слово“ из Новог Сада, за „Комшијске новости“ говори о медијским слободама у медијима на језицима националних мањина, њиховом економском положају, односима са националним саветима…

Приватизација РТВ ОК три године у фиоци Министарства привреде

Аутор: Ј. Пешић, 8. новембар 2018. године

Ни три године након што су стекли право на бесплатне уделе, четворо запослених Радио-телевизије Општине Ковачица (РТВ ОК) још увек нису постали власници ове медијске куће.

Због тужби радника РТВ Прешево три године није приватизована

Аутор: Ј. Пешић, 18. октобар 2018. године

Приватизација Радио-телевизије Прешево због тужби које су радници ове медијске куће поднели против Министарства привреде траје већ три године, а све док судски спор не буде завршен, она ће имати статус јавног предузећа. Наиме, Скупштина Општина Прешево, која је оснивач РТВ Прешево, 2015. године била је против продаје овог медија па је донела одлуку да се приватизација спроведе поделом акција запосленима без накнаде.

„Недељне новине“ пред трећом приватизацијом

Аутор: Ј. Пешић, 15. октобар 2018. године

Трећа приватизација бачкопаланачког листа „Недељне новине“ очекује се крајем године или почетком следеће, што зависи од Министарства привреде, рекао је Удружењу новинара Србије (УНС) привремени заступник капитала овог недељника Зоран Баћина.

Љубиша Вујић: Са седам пута мање људи пружамо квалитет медијског садржаја као и пре приватизације

Аутор: Ј. Пешић, 15. октобар 2018. године

Квалитет медијског садржаја, након привазације ЈИП "Нови пут", остао је исти, иако је број новинара и медијских радника смањен, рекао је Удружењу новинара Србије (УНС) директор РТВ Коперникус из Јагодине Љубиша Вујић.

УНС: Захтеви за кандидатуру новинара за националне савете неприхватљиви

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује притиске националних савета на новинаре мањинских медија којима се од њих захтева да буду на изборним листама за националне савете националних мањина и тражи да они моментално престану.

 

У Новом Саду по шести пут манифестација „Под крошњама на Штранду“

10. јул 2018. године

Манифестација “Под крошњама на Штранду” коју организују Градска библиотека у Новом Саду, Херор Медиа Понт и Центар за развој мањинских и локалних медија почеће у понедељак, 16. јула на новосадској плажи Штранд и трајаће до 11. августа ове године.

У суботу у Банатском Новом Селу фестивал “Банатскa трубa”

26. јун 2018. године

Фестивал дувачких оркестара “Банатска труба” биће одржан у суботу 30. јуна у 19 часова у центру Банатског Новог Села.

У Панчеву почињу “Дани словенске културе”

11.јун 2018. године

Фестивал “Дани словенске културе” почиње у среду, 13.јуна, промоцијом књиге “Сликовни буквар православља” ауторке, Олгице Стефановић, у Градској библиотеци у Панчеву са почетком у 20 часова.

“Духови” у Маргити протекли у знаку српских и румунских обичаја

 

31. мај 2018. године

Једна од омиљених месних слава, коју су млади редовно посећивали због чувених игранки, су „Духови“ у Маргити. Ову славу у Маргити заједно славе Срби и Румуни, али и сви други који сложно живе у овом месту.