Пројекат прекограничне сарадње Мађарска-Србија

24. 04. 2014. године


фото: www.subotica.com У Великој већници Градске куће у Суботици одржана је завршна конференција пројекта „Дајмонд“. Ради се о ИПА прекограничном пројекту Мађарска - Србија чији је циљ био реконструкција североисточне фасаде Синагоге у Суботици, док је у Сегедину обновљен кров зграде Грофовске палате. Носилац пројекта је локална самоуправа Сегедина, а укупна вредност пројекта је око 345 хиљада евра.

За 16 месеци, колико је трајао пројекат  спроведено је низ активности, како у Суботици, тако и у Сегедину, који је носилац пројекта.

Суботица и Сегедин су, по речима заменика градоначелника Сегедина, Ласла Шојмоша, у протекле две године успоставиле одличну сарадњу, а део те сарадње свакако је и управо завршен пројекат „Дајмонд“.

На завршној конференцији су представљене и две књиге настале у оквиру пројекта. Ради се о монографији о Рајхлу Ференцу коју је издала Суботица, док је град партнер публиковао књигу о сецесијским објектима у Суботици, Сенти и Сегедину.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.